Muzikale aktiviteiten

Kinder Kerstfeest

Het grote Kinder Kerstfeest van de Immanuelkerk wordt ieder jaar op 24 december gehouden. De afgelopen 15 jaar was onze kerkelijke herberg zelfs steevast helemaal vol! De fijne sfeer, het uitstekende spel van de oudste kinderkerk kinderen in de jaarlijks wisselende musical en de muzikale ondersteuning van het Groot Haarlems Kinder Kerstkoor maken deze kerstavond voor alle...

Over ons

Stichting Living Colours

30-01-2014 17:06

Stichting Living Colours Kinderkoren heeft zich ten doel gesteld om de kinderkerkmuziek in en rondom Haarlem te moderniseren. Dit doen we door met de diverse koren zoveel mogelijk te zingen in kerken, parochies en andere plaatsen waar leven en kleur te brengen is met onze muziek, zoals verzorgingshuizen en instellingen voor verstandelijk en lichamelijk beperkten. Daarmee vervullen we direct ook een maatschappelijke functie, want de kinderen doen ervaring op met en leren ook iets terug te doen voor andere mensen.

Kinderkerkmuziek voor kinderen

Kinderliedjes moeten voor kinderen zijn. Dat klinkt logisch maar is het helaas nog steeds niet. Veel liedjes staan bol van (overigens soms heel mooie) volwassen symboliek en woorden die kinderen niet begrijpen. Daarbij worden ze vaak nog steeds met orgel begeleid. Daar worden kinderen en jongeren écht niet meer warm van! De liedjes die wij zingen met de kinderkoren en in de muziekprojecten hebben altijd teksten die ieder kind begrijpt en écht ergens over gaan. De muziek is modern en fris, soms met een live band, maar meestal met speciaal gemaakte orkestbanden. Daarbij zingen we altijd microfoon versterkt zodat iedereen kan horen wát we zingen. We nemen daarvoor onze eigen zanginstallatie mee.

Kwaliteit en enthousiasme

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken en tegelijkertijd de kinderen enthousiast te maken, hebben wij ervoor gekozen om vanaf de oprichting in 2004 een eigen professionele dirigente in te zetten: Annelies Kole. Zij is orthopedagogisch muziekbeoefenaar, docent muziek op (speciaal) basisonderwijs en dirigente van diverse (jeugd)koren. Daarnaast is zij harpiste en harpdocente. Meer informatie over haar vind je op de pagina jeugdkoren.

Kwaliteit bereik je ook door continuiteit te bieden. Daarom is een stichting opgericht met een bestuur die de organisatie in handen heeft van alle koren en activiteiten. Het bestuur bestaat uit vier personen die allen vanaf de oprichting meedenken en meewerken. Arno v.d. Vuurst de Vries is voorzitter, Maarten Visser penningmeester, Ineke Leeuwenstein secretaris en Jeroen Kiel is lid met expertise op vele vlakken.